30.06. до 02.07.2017. – ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ВЛС КОНВЕНТУ ВЛИ “SERENISSIMA”

30. јуна, 1. и 2. јула 2017. године, делегација Велике Ложе Србије (Велики Мајстор, Велики Канцелар, Велики Домаћин) посетила је Велику Ложу Италије “Seresnissima”. Посета је уследила као одговор Велике Ложе Србије на званични позив Велике Ложе Италије “Serenissima” на њихов летњи Конвент 2017.

23

Конвент је одржан од 30. јуна до 2. јула 2017, у граду Кротона у Калабрији. Скуп je био интересентан и користан за позиционирање Велике Ложе Србије у европској Масонској заједници.

Током скупа потписани су договори о сарадњи Врховних Савета Италије и Румуније. Конвенту су присуствовале делегације Великих Ложа из Србије (Велика Ложа Србије и ВДЛСЗС “Sub Rosa”), Словеније, Молдавије, Грчке и Румуније.

По завршетку официјелног дневног реда, гости су бираним речима поздравили Рад и чланове Велике Ложе Италије “Serenissima” и уручили поклоне.

Велики Мајстор Велике Ложе Италије “Serenissima” захвалио се свим гостима на учешћу и, уз пригодну захвалницу, уручио поклоне Великим Ложама чији су представници присуствовали скупу.

Велика Ложа Србије © 2023. Дизајн и израда: Издавачки одбор Велике Ложе Србије