01.07.2016. – БАЛОВИ, КРСТАРЕЊА, ИЗЛЕТИ

Летња пауза на нашем Масонском Градилишту се користи за прављење планова за ближу и даљу будућност. Начелно је договорено да свака од Ложа под заштитом ВЛС организује један посебан догађај који ће ући у годишљи распоред активности, и којем ће, наравно, присуствовати и Браћа из свих других Ложа.

Поштована Ложа “Побратим”: “Трећи елемент” – Братство Побратима ће ове године, крајем септембра, први пут реализовати дугогодишњу идеју да се Масонски скуп одржи на води! У плану је крстарење Савом и Дунавом током кога ће се одржати Бела Скупштина са промоцијом Масонских књига. За наредне године се планира и одржавање Ритуалног Рада који ће се, први пут у историји српског Слободног Зидарства, одржати на “трећем елементу”, тј. на води!

Поштована Ложа “Ђорђе Вајферт 5995”: “Траговима Ђорђа Вајферта” – Братство ће наставити традицију, и као и прошлих година током децембра организовати посету гробу Ђорђа Вајферта, или неком другом месту везаном за живот и рад једног од најзначајнијих српских Масона.

Поштована Ложа “Свети Сава”: “Светосавски бал” – крајем јануара наставиће се традиција одржавања хуманитарног Светосавског бала.

Поштована Ложа “Доситеј”: “Доситејевим стопама” – новосадска Ложа ће организовати излете на којима ће се обилазити места (у ближем и даљем окружењу) где је велики српски просветитељ живео и радио. Термин ће бити накнадно одређен.

Поштована Ложа “Светлост Балкана”: наравно, и за наредне године (у месецу јуну) се планира “Масонски излет” где ће Браћа са својим породицама уживати у природи, доброј храни и дружењу.

Поштована Ложа “Мудрост”: “Светковина Зимског Св. Јована” – и ова Ложа ће традиционално наставити да крајем децембра изводи један од најупечатљивијих Ритуалних Радова Шкотског Обреда, који се изводи за столом у Храму.

Велика Ложа Србије © 2023. Дизајн и израда: Издавачки одбор Велике Ложе Србије