10.12.2019. – ПРОЈЕКАТ ХРИСТ ИЗ УГЛА СЛОБОДНИХ ЗИДАРА И КАБАЛИСТА

Организациони одбор трибина Велике Ложе Србије затворио је циклус предавања за зимски семестар 10. децембра 2019. године са темом “Пројекат Христ”, коју је приредио Бр. М.М, Часни Старешина Поштоване Ложе “Феникс”, која ради под надзором ВСС.

Била је то инспиративна прича о Kабали, Дрвету живота и несвакидашњем виђењу Бога и човека на Земљи и међу планетама. У уводном делу Бр. М.М. је направио краћи приказ о значају и знамењима Дрвета живота, као и о повезаности његових стубова са стубовима које красе Слободнозидарске Храмове.

33-1-1024x627

Многе културе имају своје Дрво живота, али изгледа да су најинтересантнија она библијске и кабалистичке традиције. Кабала се најлакше објашњава као хебрејска форма јоге, систем у којем се иницијант подучава и развија заједно са својим корацима на путу ка мудрости. То је показао и доказао Бр. М.М. који се одважио да у свом предавању на граници између истине и личне фикције прикаже политеистичке и монотеистичке религије у ванвременској равни Дрвета живота, а посебно је пренео своје виђење Христа као пројекат, који до сада нисмо препознали, а приказан је у процесима који теку уз и низ Дрво живота.

Ово инспиративно излагање понукало је присутне на размишљање, а такође је било и повод за бројна питања и дискусије слушалаца. Занимљиви разговори су трајали до дубоко у ноћ.

Организациони одбор трибина планира да и у наредном семестру угости предаваче који ћи представити различите Масонске обреде, познаваоце Масонске историје, симболике, философије, музике, алхемије, али и енологе и друге стручњаке који могу да оплемене дух свих оних који су заинтересовани за ову врсту дружења.

Велика Ложа Србије © 2023. Дизајн и израда: Издавачки одбор Велике Ложе Србије