22.12.2021. – СВЕТКОВАЊЕ СВЕТОГ ЈОВАНА ЗИМСКОГ

10-1024x768

Светковина светог Јована зимског је за наше Братство изузетан датум. На тој свечаности коју Поштована Ложа “Мудрост” са Братским Ложама организује, храна и пиће послужена је традиционалним ритуалом агапеа у нашем Храму 22. децембра 2021. године. Била је благослов али и повод да се здравице и топле речи из срца Браће чују и одјекну кроз кратак осврт на чин речју ПИЈМО! Нека Светлост обасја срца Браће, светковина је прослављена!

Раздрагане батерије су се чуле целог семестра, ХУЗА ХУЗА ХУЗА је одјекивало на Ритуалним Радовима и зимски семестар је исцрпљен. Ударци маљевима означили су крај једног поглавља и наговестиле почетак нових искушења.

Мудрост живота крије се у многим стварима и предметима, искуствима и сазнањима али никада није била толико видљива као кроз тренутак слабости човека да из себе да и допринесе Браћи и послужи на столу Храма, као у тренуцима када је искушење довело до среће да су Браћа имала рашта радити и делати. Наше архитектонске табле су биле пуне за зимски семестар а нове чекају одговорност да терет исписан словима на себи понесу.

Велика Ложа Србије © 2023. Дизајн и израда: Издавачки одбор Велике Ложе Србије