07.09.2019. – ДЕЛЕГАЦИЈА ВЛС НА СКУПШТИНИ СУВЕРЕНЕ ВЕЛИКЕ ЛОЖЕ АУСТРИЈЕ

7. септембра 2019. одржана је Скупштина Суверене Велике Ложе Аустрије у Бечу, којој је присуствовала осмочлана делегација ВЛС, предвођена Великим Мајстором, Братом З.К. Ритуалном раду на првом степену присуствовали су, осим српских, Масони из Мађарске, Румуније, Бугарске, Црне Горе и Индије, а Ритуални Рад су водили домаћини из Аустрије. Улазак делегације ВЛС пропраћен је уношењем заставе и интонирањем химне Републике Србије.

9-3

Ритуални Рад, на коме је (ре)изабран Велики Мајстор СВЛА и изабране нове Старешине три Ложе је, као по обичају, веома добро увежбан и прецизно изведен. Велики Мајстор СВЛА, Брат М.М. је током Рада одредио Велике Официре за наредни период од три године, који су затим свечано положили заклетву. По завршетку Ритуалног Рада уследили су интензивни разговори делегација, уз бројне предлоге о ближој сарадњи и могућнистима регионалних повезивања.

Нашем Брату, ученику, М.П. чију слику је Велики Мајстор Брат З.К. предао као поклон домаћинима, указано је поверење Великог Мајстора СВЛА, да за потребе аустријског Храма изради више слика са Масонском тематиком.

10-1

Организатори су се показали као изузетни домаћини, и присутне делегације су срдачно дочекане и угошћене у Храму у строгом центу Беча. Бела Трпеза је организована у ексклузивном ресторану, у једној од најпознатијих архитектонских и историјских знаменитости Беча.

Делегација ВЛС је изузетно задовољна одржаним радом и својим учешћем на њему, као и формалним и неформалним разговорима и договорима око нових облика сарадње и ширења Братског ланца.

Велика Ложа Србије © 2023. Дизајн и израда: Издавачки одбор Велике Ложе Србије