05. до 08.10.2023. – ПОСЕТА БРАЋЕ ИЗ ПОШТОВАНЕ ЛОЖЕ “МАЈСТОР МАНОЈЛЕ” ИЗ РУМУНИЈЕ БЕОГРАДУ

Браћи из Поштоване Ложе “Светлост Балкана” и из других Ложа које раде под заштитом Велике Ложе Србије, било је јако драго да од 5. до 8. октобра 2023. године у Београду угосте Браћу и њихове супруге из Поштоване Ложе “Мајстор Манојле” са Оријента Куртеа де Арђеш у Румунији.

Уприличен је Ритуални Рад, током ког су Браћа из Румуније могли да уживају у лепотама Шкотског Обреда Древног и Прихваћеног. Срца све присутне Браће била су додатно испуњена оним лепим осећањима која изазива сваки пријем неког новог Брата у наше Братство, овај пут због чињенице да је примљен Брат Н.К, у Храму ВЛС, 6. октобра 2023. године. Након Рада, вече је настављено уз Белу Трпезу у једном београдском ресторану, уз традиционалну музику.

7. октобра, након обиласка Калемегдана, музеја “Никола Тесла” и храма Светог Саве, Браћа су са својим породицама отпутовали у Баранду, где су уживали у пикнику. Тамо је друштво употпуњено делегацијом Традиционалне Велике Масонске Ложе Србије, чиме је настављено јачање Братског Ланца у Србији.

Untitled

Браћа и њихове породице забављали су се уз лепу храну и музику, за чију изведбу су нарочито заслужна Браћа А.Л. и Д.Р.

Велика Ложа Србије © 2023. Дизајн и израда: Издавачки одбор Велике Ложе Србије