20.06.2016. – ЛЕТЊА СВЕТКОВИНА СВ. ЈОВАНА, ПОДЕЛА МАЈСТОРСКИХ ДИПЛОМА И ЗАТВАРАЊЕ МАСОНСКОГ ГРАДИЛИШТА

Летњи солстицијум 2016. београдска Ложа “Мудрост”, као једна од ретких српских Масонских Ложа, традиционално изводи најлепши Ритуал у оквиру Шкотског Реда Древног и Прихваћеног – летњу светковину Св. Јована. Овај ритуал јасно показује да Масонерија баштини широк спектар древних знања, од паганских религија, преко алхемијске езотерије до хришћанских постулата.

image

На овом посебном Ритуалном Раду, одржаном 20. јуна 2016. године, Велики Мајстор Зоран Кнежевић је затворио Масонско Градилиште ВЛС, изразивши задовољство због остварених резултата, као и наду да ће и следећи семестар бити (макар) подједнако успешан.

Представницима Ложа у саставу ВЛС су уручене Мајсторске Дипломе које ће Старешине Ложа уручити Браћи Мајсторима на првом раду у зимском семестру. За изузетно леп дизајн Повеље Мајстора Масона (“Мајсторска Диплома” или “Мајсторско Писмо”) заслужна су Браћа ликовни уметници из наших редова Бр. К.К. и Д.М, као и Бр. Д.Р. и Е.Г. који су уложили знатан труд да се овај значај посао реализује на време.

7-2

Велика Ложа Србије © 2023. Дизајн и израда: Издавачки одбор Велике Ложе Србије