ХРАМ ВЕЛИКЕ ЛОЖЕ СРБИЈЕ

hram3

Храм Велике Ложе Србије у Београду освећен је фебруара 2018. године. Налази се у самом срцу Београда, у улици Краљице Наталије. Проткан је и извезен повешћу коју су наша Браћа стварала од последњег буђења српског Слободног Зидарства деведесетих година 20. века.

Храм је опремљен за Радове како на Симболичким, тако и на Философским Степеновима Шкотског Реда Древног и Прихваћеног, па га као свој централни Храм користе Велика Ложа Србије (од 1. до 3. Степена) и Врховни Савет Србије (од 4. до 33. Степена).

Hram-bez-svetala

КЛУБ ЛЕОНАРДО

klub2

Клуб “Леонардо”, који се налази испред Храма Велике Ложе Србије, направљен је за потребе окупљања Браће у опуштеној и пријатној атмосфери. У Клубу може удобно да се смести до педесетак душа истовремено. Врата Клуба отворена су и за Браћу и Сестре из других Обедијенција. У овом клубу, Велика Ложа Србије приређује трибине и предавања са пробраним темама из повести Слободног Зидарства, актуелним научним достигнућима, као и вишим нивоима размишљања и поимања. На неким предавањима су, поред Браће и Сестара, добродошли и профани предавачи и слушаоци.

ХРАМ У НОВОМ САДУ

У мирном делу Новог Сада, у објекту за који неупућени никад не би могли да претпоставе да се у њему одржавају Слободнозидарски Радови, налази се Храм у коме своје радове редовно одржава Ложа “Доситеј”, а повремено и друге Ложе, органи и тела Велике Ложе Србије. Капацитет Храма је до 50 особа.

2-1

ХРАМ У ПРИЈЕПОЉУ

Први и за сада једини Слободнозидарски Храм у овом делу Србије, налази се у једном од најлепших градова Србије – Пријепољу.

3-1

Пријатна и мистична атмосфера доприноси посебном доживљају, тако да Слободни Зидари из других градова дуго након одржавања радова у овом Храму препричавају и анализирају утиске.

ХРАМ У ШАПЦУ

Браћа из Шапца за своје радове користе Храм који се налази у приватном објекту у власништву једног од оснивача Ложе “Код Девет Дирека”.

Велика Ложа Србије © 2023. Дизајн и израда: Издавачки одбор Велике Ложе Србије