ПРОЈЕКАТ ХРИСТ ИЗ УГЛА МАСОНА И КАБАЛИСТЕ

Организациони одбор трибина Велике Ложе Србије затворио је циклус предавања за зимски семестар 10. децембра 6019. Г:.И:.С:. са темом ”Пројекат Христ”, коју је приредио Бр:. М. М, Часни Старешина Поштоване Ложе ”Феникс”, која ради под надзором ВСС.

Била је то инспиративна прича о Kабали, Дрвету живота и несвакидашњем виђењу Бога и човека на Земљи и међу планетама. У уводном делу Бр:. М. М. је направио краћи приказ о значају и знамењима Дрвета живота, као и о повезаности његових стубова са стубовима које красе слободнозидарске храмове.

NASLOVNA-OBRADJENA-Copy  Многе културе имају своје Дрво живота, али изгледа да су најинтересантнија она библијске и кабалистичке традиције. Кабала се најлакше објашњава као хебрејска форма јоге, систем у којем се иницијант подучава и развија заједно са својим корацима на путу ка мудрости. То је показао и доказао Бр:. М. М. који се одважио да у свом предавању на граници између истине и личне фикције прикаже политеистичке и монотеистичке религије у ванвременској равни Дрвета живота, а посебно је пренео своје виђење Христа као пројекат, који до сада нисмо препознали, а приказан је у процесима који теку уз и низ Дрво живота.

Ово инспиративно излагање понукало је присутне на размишљање, а такође је било и повод за бројна питања и дискусије слушалаца. Занимљиви разговори су трајали до дубоко у ноћ.

Организациони одбор трибина планира да и у наредном семестру угости предаваче који ћи представити различите масонске обреде, познаваоце масонске историје, симболике, философије, музике, алхемије, али и енологе и друге стручњаке који могу да оплемене дух свих оних који су заинтересовани за ову врсту дружења.

Велика Ложа Србије © 2016 Дизајн и израда А.К.