28.12.6019. ПРОСЛАВА СВЕТКОВИНЕ СВЕТОГ ЈОВАНА ЗИМСКОГ

28.12.6019. ПРОСЛАВА СВЕТКОВИНЕ СВЕТОГ ЈОВАНА ЗИМСКОГ

112

28. децембра Поштована Ложа Мудрост одржала је Ритуални Рад на коме је прослављена Светковина Светог Јована, која се се одржава у време које се поклапа са данима када је обданица најкраћа, односно Зимским Солстицијем. Светковање Светог Јована Зимског се још назива и Рад Ложе за Трпезом, Ритуални Обед, Агапе, Краткодневничка Гозба или Банкет Реда. Ритуални Рад је одржан у клубу Велике Ложе Србије, уз уобичајено послужење хране и пића, јер је ова Светковина усмерена на деобу хране и заједничко проживљавање духа античких гозби.

112  123

Ритуални Рад су водили Официри Поштоване Ложе Мудрост, а присуствовала су Браћа из скоро свих Савезних Ложа које раде под заштитом Велике Ложе Србије. Светковини су присуствовали и гости из Традиционалне Велике Масонске Ложе Србије, Поштованих Ложа Феникс и Бенџамин Френклин, а све у духу јачања Братског Ланца у складу са Прогласом о Слободнозидарској Слободи. Обзиром на присуство великог броја учесника Прославе, као и добро расположење присутних, Ритуални Рад је одражвао блискост и повезаност Браће из различитих Ложа и Обедијенција.

 

112  123  111  Имајући у виду да је  Прослава Светог Јована Зимског по правилу последњи Ритуални Рад у Зимском семестру, Велики Мајстор Велике Ложе Србије је на крају Ритуалног Рада објавио завршетак зимског семестра за 6019. Г.И.С.

 

Након Завршетка Рада, Браћа су наставила са дружењем за трпезом, у пријатељском разговору, сумирајући искуства из протеклог, по оценама учесника, веома успешног семестра, уз лепе жеље за остварење планова и у наредној 6020. Г.И.С.

 

 

Велика Ложа Србије © 2016 Дизајн и израда А.К.