27.12.6020.Г.И.С. ПРОСЛАВА СВЕТКОВИНЕ СВЕТОГ ЈОВАНА ЗИМСКОГ

27. децембра 6020.Г.И.С. одржана је традиционална Светковина Светог Јована Зимског. По устаљеној пракси, Светковину је организовала Поштована Ложа Мудрост, у част Светом Јовану, у време када се обележава зимска краткодневица односно зимски Солстициј.

1

Током Зимског семестра 6020. Г.И.С., Велика Ложа Србије је извршила реконструкцију просторија у којој се налази Клуб у коме се Браћа масони окупљају пре и после Ритуалних и Конференцијских Радова, и у коме се одржавају тематске трибине на различите теме, па је овогодишња Светковина Светог Јована Зимског одржана  у потпуно реновираном амбијенту.

Обзиром да јеч о Ритуалном Раду који се још назива и Агапе, а који се одржава за Трпезом уз храну и пиће, организатори су припремили богат избор послужења.

 

2  Ритуалном Раду су присуствовали Моћни и Уважени Велики Мајстор и Велики Официри ВЛС,  као и Браћа из осталих Поштованих Ложа, а водили су га Официри Поштоване Ложе Мудрост.  Светковина Светог Јована Зимског је Ритуални Рад који Браћа Масони из ВЛС сваке године изводе са посебним задовољством, јер је овај Рад заснован на једном од најлепших Ритуала Шкотског Обреда Древног и Прихваћеног, па је као и до сада, тако било и овом приликом.

 

Обзиром да се Свети Јован Зимски поклапа са Зимским Солстицијем, након кога се завршава са Радовима у Зимском Семестру, на Светковини је Моћни и Уважени Велики Мајстор ВЛС означио крај Радова за Зимски Семестар 6020 Г.И.С.

 

3

Након завршетка Светковине, Браћа су наставила дружење за Белом Трпезом у разговору, дружењу и веселом расположењу, уз жељу да се и у следеој години и следећем Семестру настави са јачањем Братског Ланца, на путу ка Истини и Светлости сваког Брата, Отаџбине и друштва у целини.

Велика Ложа Србије © 2016 Дизајн и израда А.К.