ПОТПИСАН БРАТСКИ СПОРАЗУМ СА ТРАДИЦИОНАЛНОМ ВЕЛИКОМ ЛОЖОМ СРБИЈЕ

2X1A9329  25. дана, месеца новембра 6019.Г.И.С, потписан је Споразум о Братској сарадњи између Традицоналне Велике Масонске Ложе Србије и Велике Ложе Србије. Потписима Великих Мајстора, обе Велике Ложе, крунисани су претходни договори и усаглашавање ставова који су трајали више од годину дана.

Свечаном Ритуалном Раду, који је одржан у привременом Храму ТВМЛС, претходио је сусрет Браће која су чинила Делегацију ВЛС и Браће домаћина. Обе стране су представљала Браћа који су у Масонско Братство Иницирани у истој Поштованој Ложи „Побратим“, која је тада била у саставу Велике Ложе Југославије. Од тада је протекло знатно више од четврт века. Стицајем околности и дешавања из протеклог периода, Браћа су се нашла у различитим Обедијенцијама, али никад нису била у сукобу ни по једном основу. То и јесте био један од кључних основа у међусобним договорима да сачине и потпишу овај Споразум.2X1A9193

Обзиром да нека Браћа на обема странама, нису имала прилику да се виде, неки чак и пуних петнаест година, сусрет овог пута је био срдачан, пун емоција и позитивне енергије. Позив за почетак Ритуалног Рада је на неко време прекинуо срдачна евоцирања прохујалих времена.

2X1A9333

Овом Свечаном Раду, поред Делегација поменуте две Велике Ложе, биле су присутне и Делегације Великих Ложа из Аустрије, Мађарске,  Румуније, Црне Горе, Малте и Италије и још две Велике Ложе из Србије. Рад је одржан у препуном Храму и обављен је беспрекорно по Шкостком Обреду Древном и Прихваћеном. Догађај је потврдио да се Братски Ланац неминовно шири и да постаје све чвршћи и стаменији.

Велики Мајстор ТВМЛС је од свих Великих Мајстора добио пригодне поклоне, а за узврат је свакоме од њих уручио позлаћену мистрију са угравираним датумом ради сећања на овај свечани догађај.2X1A9378

Дружење је настављено за Братском Трпезом коју су Браћа из Традиционалне Велике Ложе Србије одлично организовала. Браћа су остала у пријатном разговору до дубоко у ноћ.

 

Велика Ложа Србије © 2016 Дизајн и израда А.К.