Балови, крстарења, излети…

01.07.2016. Летња пауза на нашем масонском градилишту се користи за прављење планова за ближу и даљу будућност. Начелно је договорено да свака од ложа под заштитом ВЛС организује један посебан догађај који ће ући у годишљи распоред активности, и којем ће, наравно, присуствовати и Браћа из свих других ложа.

Ложа ЂОРЂЕ ВАЈФЕРТ: “Траговима Ђорђа Вајферта” – Братство ће наставити традицију, и као и прошлих година током децембра организовати посету гробу Ђорђа Вајферта, или неком другом месту везаном за живот и рад једног од најзначајнијих српских Масона.

Ложа МУДРОСТ: “Светковина Зимског Св. Јована” – и ова ложа ће традиционално наставити да крајем децембра изводи један од најупечатљивијих Ритуалних Радова Шкотског Обреда, који се изводи за столом у Храму.

Ложа ДОСИТЕЈ: “Доситејевим стопама” – новосадска ложа ће организовати излете на којима ће се обилазити места (у ближем и даљем окружењу) где је велики српски просветитељ живео и радио. Термин ће бити накнадно одређен.

Vest-3-Balovi-krstarenja-300x150  Ложа ПОБРАТИМ: “Трећи елемент” – Братство Побратима ће ове године, крајем септембра, први пут реализовати дугогодишњу идеју да се масонски скуп одржи на води! У плану је крстарење Савом и Дунавом током кога ће се одржати Бела Скупштина са промоцијом масонских књига. За наредне године се планира и одржавање Ритуалног Рада који ће се, први пут у историји српског Слободног Зидарства, одржати на “трећем елементу”, тј. на води!

Ложа СВЕТИ САВА: “Светосавски бал” – крајем јануара наставиће се традиција одржавања хуманитарног Светосавског бала.

Ложа СВЕТЛОСТ БАЛКАНА: наравно, и за наредне године (у месецу јуну) се планира “Масонски излет” где ће Браћа са својим породицама уживати у природи, доброј храни и дружењу.

Велика Ложа Србије © 2016 Дизајн и израда А.К.